Филмът е много истински и много възрастни хора не можеха да повярват, че

...
Филмът е много истински и много възрастни хора не можеха да повярват, че
Коментари Харесай

Младата актриса, взела Наградата на Варна на фестивала Златна роза, с емоционално интервю

" Филмът е много истински и доста възрастни хора не можеха да повярват, че това е истината и това е действителността. Много ни благодариха, че успяхме да им го покажем. И може би в този момент те ще се промят в по-добра посока. “ –  това показа пред " Фокус "  за реакциите и отзивите на феновете след примиерата на " Диада " актрисата  Маргарита Стойкова, позната на феновете още като Венета от сериала  " Татковци ".

" Аз бях доста емоционална в този миг! Не знам за какво, само че хората ми благодариха. Много от тях не са си представяли, че живота в учебно заведение е подобен. Сценият се развива реалистично по този начин, както едно 14-годишно дете върви на учебно заведение сега. Яна е писала сюжета в Ямбол и е стояла в образователни часове. Писала е на момента, каквото си говорят децата. " - споделя още познатата и от YouTube, Маги.

Яна Титова не си е представяла, че Маги ще е тази, която ще изиграе основната роля.

" Всичко стартира март 2022 година, когато Яна пусна отворения кастинг за главните героини на кино лентата. Тъй като по това време снимахме “Татковци “, аз непосредствено отидох при нея и я попитах дали мога да се явя на кастинга.

Тя се съгласи, обаче с изискването, да не си строя доста очаквания за ролята, защото тя не си показва аз да съм основната героиня. Просто искаше да натрупвам опит с кастинги. Така някак си се завъртя всичко, че кастинг след кастинг нещата взеха, че се получиха “, споделя за самото начало Маги.

Снимачната площадка дала на младата актриса, най-хубавия подарък - едно същинско другарство. 

" Последните два кръга на кастинга ме събраха с Петра Църноречка, която всъщност играе другото момиче. Така се получиха нещата, че успяхме и двете да вземем функциите и да се сърбем за този филм “, по този начин стартира другарството на двете девойки, отвън снимачната площадка, разкрива Маргарита.

" С Петра трябваше много бързо да станем приятелки, тъй като във филма имаме 10-годишно другарство. Аз не я познавах преди това. Доста бързо трябваше да се сприятелим в персонален проект и да прекараме доста време дружно.

Когато бяхме в Ямбол, бяхме в разнообразни стаи в хотела. Но си припомням, че тя като идваше на снимки, оставаше да спи при мен, тъй като имахме потребност от тази връзка посред ни. Това беше много готино и си го спомням като един миг. В този миг имах близка доста добра приятелка до себе си.

Още преди да заснемем кино лентата в действителност, Яна построи между нас с Петра много мощна връзка, защото ние се запознахме началото на април и Яна ни казa: " Вие за 2 месеца трябва да изградите бетонно другарство ". Петра идваше до Пловдив, обикаляхме, спахме една при друга. Беше наистина много готино, правехме си фотоси... успяхме да се е сплотим много бързо и беше готино “, споделя Маргарита.

Изолацията по време на фотоси се оказала от огромна помощ за Маргарита.

За снимачния развой на нейната първа главна роля, споделя, че е било много мъчно, тъй като фотосите са били в Ямбол. Актрисата доста харесва града. Споделя, че там била изцяло изолирана, само че в действителност това доста й помогнало за фотосите.

" Процесът беше около 20 дни и аз наистина нямах телефон. Бях без другари, без родители и това доста оказа помощ за съсредоточаването на процеса, тъй като ние правихме единствено това. Бяхме на фотоси по 14 часа дневно и според мен, че бяхме в различен град, друг от София, доста ни оказа помощ на всички “, прибавя тя.

Дида и Маги споделят своята борбеност. 

За героинята, в чиято роля се превъплъщава, споделя, че е доста комплициран темперамент, " много е борбена и се пробва да реализира това, за което мечтае от много години. Тя е на 16 и огромната й фантазия е да стигне до майка си в Америка. Прави невъзможното, с цел да събере парите за самолетния билет. Всъщност филмът се развива в 17-часов ден и демонстрира трудности, през които минава Дида, с цел да събере тези пари и да направи невъзможното “, разкрива ни Маги.

На въпроса дали тя самата е имала проблеми в тийнейджърските си години, както героинята Дида, Маги с усмивка дава отговор:

" Според мен всеки тийнейджър има проблеми. Всеки тийнейджър е проблематичен. Да, имала съм много спречквания с родителите си, с приятелите си, проблеми в учебно заведение, само че мисля, че всеки младеж, всяко дете би трябвало да премине през това, с цел да порасне някакси. Това е част от живота, която би трябвало да я има “.

За пресечна точка между нея и Дида, актрисата определя тяхната борбеност.

" Тя се пробва да направи всичко възможно за билета, а аз се пробвах да направя всичко допустимо за тази роля. Имаме тази сходност. И във кино лентата си личи на моменти, че и по глави ще вървим, с цел да стигнем до това, което желаеме “, изяснява Маргарита.

От своята Дида, Маги споделя, че е научила, " че не всичко е непременно. Със сигурност не е задължително нещата да се получат по този начин, както ти искаш, тъй като от време на време има и по-хубави варианти “. И би я посъветвала, " да слуша сърцето си и да не се отхвърля, макар всички компликации. “

Маги споделя, че тази есен ще можем да забележим кино лентата в кината.

От екипа не могат към момента да разкрият дата, само че актрисата ни описа историята на забавното заглавие на пълнометражния филм.

" Диада е най-малката група във социума. Няма по какъв начин да има група от хора, в случай че няма най-малко двама, това в действителност е Диада, а пък " dyad " на английски е връзката сред майка и щерка, употребява се като термин. Във кино лентата това е доста огромна тематика, по тази причина Яна избира този математически термин “, изяснява тя.

На въпроса, дали се оприличава повече на Венета от " Татковци “ или на Дида от " Диада “ дава отговор:

" Опитвам се да разграничавам образите от себе си, защото въпреки всичко това са функции, само че със сигурност и двете тийнейджърки са доста по-различни една то друга. Едното беше неповторимо преживяване чисто за моят опит, а пък другото беше паметен миг от моята кариера. Със сигурност и двете ми донесоха доста неща. И без двете не знам как щях да бъда. От двете взех по малко и при двете оставих малко:.

Филмът на Яна Титова е част от официалната селекция на кино фестивалът във Варшава.

" Той е " А клас " фестивал, доста сме горди, че сме част от този фестивал, така като това е едно голямо самопризнание за нашят филм. Ще се организира от 9-ти до 15-ти октомври. Отиваме на 12-ти, за два дни ще има четири прожекции на кино лентата. Ние ще посетим две от тях и едната ще е официалната ни международна премира. Много се вълнувам, ще е забавно, ще се срещнем с доста различни хора, което е " уау ", допълва Маги.

Актрисата отпътува към Варна на награждаването на " Златна роза " и чака нещо хубаво.

За бъдещите си проекти споделя, че е фокусирана изяло върху кино лентата, " както преди една година, единствено че в този момент към този момент по-публично “.

" Предстоят ни доста фестивали. Турне с кино лентата преди премиерата. Със сигурност за мен сега е значимо да успеем да разпространим филма на всички места, така като си заслужава да се види и от младежи, и от дребни и от огромни “, приключва с усмивка разговорът ни Маги.

Илиана ПЕНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР